Combi HVK, AH en/of A&O

Gecombineerde opleiding


PHOV biedt jou de mogelijkheid om de opleidingen Hogere Veiligheidskunde (HVK), Arbeidshygiëne (AH) en/of Arbeids- en Organisatiekunde (A&O) in combinatie te volgen. Dit bespaart je kosten en tijd, je verwerft meerwaarde voor je organisatie en je verbreedt je carrièremogelijkheden.

 

Krijg jij vragen over de hele breedte van het veiligheidsgebied? Verwacht jouw werkgever dat je alles weet van ongevallenonderzoek, gevaarlijke stoffen, het voorkomen van fysieke belasting en werkdruk? Dan is een combinatie van opleidingen mogelijk interessant voor jou.

 

Gecombineerde opleiding

Veiligheidskunde, arbeidshygiëne en arbeids- en organisatiekunde zijn nauw verbonden disciplines. In de praktijk zie je dan ook dat de beroepsgroepen hecht samenwerken of zelfs in één persoon verenigd zijn. Ben jij die professional die verder wil in deze vakgebieden? PHOV biedt jou de mogelijkheid om binnen één traject meerdere diploma's te behalen.

 

Binnen één traject meerdere opleidingen afronden, dat is de opzet van de gecombineerde opleiding. Je hebt hierin de volgende mogelijkheden:

 • Hogere Veiligheidskunde & Arbeidshygiëne
 • Hogere Veiligheidskunde & Arbeids- en Organisatiekunde
 • Arbeidshygiëne & Arbeids- en Organisatiekunde
 • Hogere Veiligheidskunde & Arbeidshygiëne & Arbeids- en Organisatiekunde

 

De gecombineerde opleiding is een opleiding op maat en wordt daarom in overleg met het cursusbureau afgestemd op de voorkeuren van de cursist.

 

Startdata basismodules

 • 25 september 2017 (avondopleiding)
 • 25 januari 2018 (avondopleiding)
 • 18 april 2018 (middag-avondopleiding)

 

De lessen van de specialisatie Arbeidshygiëne en kopopleiding Arbeids- en Organisatiekunde worden alleen als avondopleiding gegeven.

 

Hoe zit het traject er uit?

 • Je start met de lessen van de eerste zes basismodules (deze modules zijn voor alle drie de opleidingen gelijk).
 • Na de basismodules start je met de eerste specialisatie/kopopleiding en doorloop je het bijbehorende scriptietraject.
 • Vervolgens start je met de tweede specialisatie/kopopleiding gevolgd door het scriptietraject.
 • Als je voor de combinatie van drie opleidingen hebt gekozen, start je met de derde specialisatie/kopopleiding, met aansluitend het scriptietraject.

Als het onderwerp zich hiervoor leent, is het mogelijk om een gecombineerde scriptie te schrijven op de verschillende disciplines.

 

Al Hoger Veiligheidskundige of Arbeidshygiënist?

Met de slimme modulaire opbouw volg je alleen die vakken die aanvullend zijn op je ervaring en kennis. Hoger Veiligheidskundigen en Arbeidshygiënisten kunnen zich in een verkort traject opleiden tot integraal adviseur.

Specialisatie HVK voor Arbeidshygiënisten

Specialisatie Arbeidshygiëne voor HVK'ers

Kopopleiding A&O voor HVK'ers en AH'ers

 

HobéonCertificering

De opleidingen Hogere Veiligheidskunde en Arbeidshygiëne zijn geaccrediteerd door Hobéon. Voor de kopopleiding A&O is certificering aangevraagd bij Hobéon.

 

Elke vier jaar herbeoordeeld Hobéon de opleidingen voor accreditatie. Dit om de kwaliteit van de opleiding ook door de jaren heen te garanderen. PHOV heeft haar kwaliteitssysteem zo opgezet, dat onze opleidingen van begin af aan voldoen aan deze kwaliteitseisen.

Combi HVK, AH en/of A&O

mail mail mail twitter linkedin