Middelbare Arbeidshygiëne

Introductie Middelbare Arbeidshygiëne


De arbeidshygiënist richt zich op risico’s die op langere termijn tot gezondheidsletsel of schade kunnen leiden. Hiermee is de arbeidshygiënist een belangrijke deskundige op het gebied van veilige en gezonde werkomstandigheden.

 

In de praktijk blijkt dat ook arbocoördinatoren, preventiemedewerkers en Middelbaar Veiligheidskundigen arbeidshygiënische taken uitvoeren zonder hiervoor goed opgeleid te zijn. Hierdoor kunnen er verkeerde adviezen worden gegeven, worden gezondheidsrisico's over het hoofd gezien of worden onnodige maatregelen genomen. Daarom biedt PHOV nu de opleiding Middelbare Arbeidshygiëne (op post-MBO-niveau) aan, naast de post-HBO-opleiding Arbeidshygiëne.

 

Werk en privé combineren

In de opleiding worden theorie en praktijk gecombineerd tot een boeiend programma. Omdat het combineren van werk, studie en privé altijd een grote uitdaging is, biedt PHOV een opleiding aan die goed met het werk te combineren is en waarvan de lesstof direct in de praktijk kan worden toegepast.

 

Middelbare Arbeidshygiëne als ochtend-middagopleiding 

  • 4 mei 2017, regio Eindhoven

 

Totale duur: 20 maanden inclusief ½ jaar scriptietraject (meer zelfstudieweken in verband met studiebelasting).

Voordelen van de ochtend-middagopleiding:

(Er zit een korte onderbreking tussen de basismodules en specialisatiemodules.)


Middelbare Arbeidshygiëne als avondopleiding 

  • 5 september 2017, regio Utrecht

 

Totale duur: 1½ jaar inclusief ½ jaar scriptietraject.

Voordelen van de avondopleiding:

(Er zit een korte onderbreking tussen de basismodules en specialisatiemodules.)

 

Ben je al MVK'er?

Door de handige opbouw van de opleiding kan je als reeds opgeleide MVK'er ook alleen de Specialisatie Middelbare Arbeidshygiëne voor MVK'ers volgen. Ideaal voor MVK-professionals die hun werkgebied willen verbreden.

 

NVvANVvA
Als cursist Middelbare Arbeidshygiëne bij PHOV krijg je ter kennismaking gratis lidmaatschap van de NVvA (Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne) aangeboden voor de duur van de opleiding (als je nog geen lid bent). Tevens bedraagt het lidmaatschap na afronding van de opleiding het eerste jaar slechts € 30,-.

Arbeidsveiligheid.net

Ter kennismaking krijg je tijdens de opleiding een studentenabonnement op Arbeidsveiligheid.netwww.arbeidsveiligheid.net aangeboden van een (studie)jaar. Arbeidsveiligheid.net is een netwerk voor veiligheidsprofessionals. Je vindt hier procedures, tools, checklists, veiligheidsinstructies, toolboxen en de complete arboregelgeving.

 

Omvang van de opleiding en studiebelasting

De opleidingsduur van 825* uur is als volgt opgebouwd:

125 uur contacturen.

300* uur voor het scriptietraject.

200* uur zelfstudie.

* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.

Middelbare Arbeidshygiëne

mail mail mail twitter linkedin