MVK-MAH gecombineerd

Introductie


Gediplomeerd Middelbaar Veiligheidskundige én Middelbaar Arbeidshygiënist in één traject worden? Dat kan met de gecombineerde MVK-MAH-opleiding.

 

Twee verbonden disciplines

Arbeidshygiëne en veiligheidskunde zijn twee nauw verbonden disciplines, want arbeidsveiligheid en gezondheid van werknemers ligt in elkaars verlengde. Veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten helpen bedrijven om de arbeidsongevallen en beroepsziekten te voorkomen, iets wat nog steeds te veel voorkomt. In de praktijk zie je dan ook dat beide beroepsgroepen hecht samenwerken of zelfs in één persoon verenigd zijn.

 

Wordt allround professional Middelbare Veiligheidskunde én Middelbare Arbeidshygiëne en haal binnen 20 maanden beide diploma's. Met de gecombineerde opleiding MVK-MAH bespaar je kosten en tijd, verwerf je meerwaarde voor je organisatie en verbreed je jouw carrièremogelijkheden.

 

Combinatieopleiding MVK-MAH

Binnen 20 maanden twee opleidingen afronden, dat is de opzet van de combinatieopleiding MVK-MAH.

Je start met de lessen van de eerste drie basismodules (deze modules zijn gelijk voor de MVK- en de MAH-opleiding).

Daarna volg je de lessen van de twee specialisatiemodules Middelbare Veiligheidskunde en start je met het bijbehorende scriptietraject.

Vervolgens volg je de lessen van de drie specialisatiemodules Middelbare Arbeidshygiëne met het bijbehorende scriptietraject.

Na afloop van het cursorisch gedeelte rond je beide scriptietrajecten af. Het is ook mogelijk om een gecombineerde scriptie te schrijven op zowel veiligheidskundig als arbeidshygiënisch gebied.

 

Combinatieopleiding MVK-MAH als ochtend-middagopleiding 

  • 4 mei 2017, regio Eindhoven

 

Totale duur: 20 maanden inclusief scriptietraject (meer zelfstudieweken in verband met studiebelasting).

Voordelen van de ochtend-middagopleiding:

  • kortere looptijd door 2 lessen per week op 1 dag
  • lestijden van 8.30 tot 16.15 uur
  • vaste lesdag (start 4 mei 2017 is de donderdag)

 

Combinatieopleiding MVK-MAH als avondopleiding

  • 5 september 2017, regio Utrecht

Totale duur: 20 maanden inclusief scriptietraject.

 

Voordelen van de avondopleiding:

  • nagenoeg buiten werktijden (17.45 tot 21.00 uur)
  • 1 les per week
  • vaste lesavond (start 5 september 2017 is de dinsdagavond)

 

Mocht je alleen de opleiding Middelbare Veiligheidskunde of de opleiding Middelbare Arbeidshygiëne willen volgen,  kan dit natuurlijk ook.

 

Al de MVK afgerond?

Ben je al MVK'er en wil je jouw werkterrein vergroten? Volg dan nu de nieuwe Specialisatie Middelbare Arbeidshygiëne.

 

Certificering

HobéonDe opleiding Middelbare Veiligheidskunde is geaccrediteerd door Hobéon.

Elke vier jaar herbeoordeeld Hobéon de opleidingen voor accreditatie. Dit om de kwaliteit van de opleiding ook door de jaren heen te garanderen. PHOV heeft haar kwaliteitssysteem zo opgezet, dat onze opleidingen van begin af aan voldoen aan deze kwaliteitseisen.

Doordat de opleiding Middelbare Arbeidshygiëne nieuw en uniek is, is persoonscertificatie voor Middelbaar Arbeidshygiënisten (nog) niet van toepassing. Voor de opleiding zijn dezelfde kwaliteitseisen gehanteerd als voor de opleiding Middelbare Veiligheidskunde.

 

NVVKNVVK
Als cursist van de gecombineerde MVK-MAH opleiding bij PHOV krijg je ter kennismaking een jaar gratis lidmaatschap van de NVVK (Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde) aangeboden (als je nog geen lid bent).


NVvA

NVvAAls cursist van de gecombineerde MVK-MAH opleiding bij PHOV krijg je ter kennismaking een gratis lidmaatschap van de NVvA (Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne) aangeboden voor de duur van de opleiding (als je nog geen lid bent). Tevens bedraagt het lidmaatschap het eerste jaar na afronding van de opleiding slechts € 30,-.


Arbeidsveiligheid.net

Ter kennismaking krijg je tijdens de opleiding een studentenabonnement op Arbeidsveiligheid.netwww.arbeidsveiligheid.net aangeboden van een (studie)jaar. Arbeidsveiligheid.net is een netwerk voor veiligheidsprofessionals. Je vindt hier procedures, tools, checklists, veiligheidsinstructies, toolboxen en de complete arboregelgeving.


Omvang van de opleiding en studiebelasting

De opleidingsduur van 1.370* uur is als volgt opgebouwd:

190 uur contacturen.

600* uur voor het scriptietraject.

580* uur zelfstudie.

* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.

MVK-MAH gecombineerd

mail mail mail twitter linkedin