Specialisatie Arbeidshygiëne

Introductie Specialisatie Arbeidshygiëne voor HVK'ers


Heb je al het HVK-diploma en wil je je verder specialiseren binnen de arbeidshygiëne? Dit kan nu in een verkort traject. Schrijf je in voor de Specialisatie Arbeidshygiëne voor HVK'ers.

De Specialisatie Arbeidshygiëne start op:

  • 14 september 2017, avondopleiding
  • 10 januari 2018, avondopleiding
  • 17 januari 2019, avondopleiding

 

Specialisatie Arbeidshygiëne als avondopleiding

Totale duur: 1 jaar incl. ½ jaar scriptietraject. Locatie: Utrecht, praktijklessen op locatie.
Voordelen van de avondopleiding:

  • nagenoeg buiten werktijden (17.45 tot 21.15 uur)
  • 1 les per week
  • vaste avond (start 14 september 2017 is de donderdagavond)

 

Toelatingseisen
Je bent toelaatbaar voor de Specialisatie Arbeidshygiëne als je voldoet aan één van onderstaande voorwaarden:

  • je gecertificeerd HVK'er bent of
  • je de afgelopen 5 jaar het HVK-diploma hebt behaald bij een geaccrediteerde opleiding en werkzaam bent in het vakgebied of
  • het langer dan 5 jaar geleden is dat je het HVK-diploma hebt behaald bij een geaccrediteerde opleiding, je nog steeds werkzaam bent in het vakgebied en je kan aantonen dat je de HVK-kennis en -vaardigheden op niveau hebt gehouden.

 

Hobéon

Certificering

De opleiding Arbeidshygiëne is geaccrediteerd door Hobéon.

Elke vier jaar herbeoordeeld Hobéon de opleidingen voor accreditatie. Dit om de kwaliteit van de opleiding ook door de jaren heen te garanderen. PHOV heeft haar kwaliteitssysteem zo opgezet, dat onze opleidingen van begin af aan voldoen aan deze kwaliteitseisen.


Het volgen van de Specialisatie Arbeidshygiëne levert 12 SKO-punten op voor hercertificering van Hoger Veiligheidskundigen! Meer informatie over de persoonscertificatie vind je op www.hobeon.nl.

 

Omvang van de opleiding en studiebelasting

De opleidingsduur van 535* uur is als volgt opgebouwd:
85 uur contacturen.
300* uur voor het scriptietraject.
150* uur zelfstudie.
* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.

 

NVvA
Nederlandse Vereniging voor ArbeidshygiëneAls cursist van de Specialisatie Arbeidshygiëne bij PHOV krijg je ter kennismaking gratis lidmaatschap van de NVvA (Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne) aangeboden voor de duur van de opleiding (als je nog geen lid bent). Tevens bedraagt het lidmaatschap na afronding van de opleiding het eerste jaar slechts € 30,-.

 

Arbeidsveiligheid.net

 Ter kennismaking krijg je tijdens de opleiding een studentenabonnement op Arbeidsveiligheid.netwww.arbeidsveiligheid.net aangeboden van een (studie)jaar. Arbeidsveiligheid.net is een netwerk voor veiligheidsprofessionals. Je vindt hier procedures, tools, checklists, veiligheidsinstructies, toolboxen en de complete arboregelgeving.

6 juni 2013, avondopleiding

Specialisatie Arbeidshygiëne

mail mail mail twitter linkedin