Specialisatie MAH

Introductie Specialisatie Middelbare Arbeidshygiëne


Als MVK'er neem en krijg je op de werkvloer vaak al verantwoordelijkheid voor de arbeidshygiëne. Met de opleiding Middelbare Veiligheidskunde mis je daarvoor eigenlijk een deel van de benodigde expertise en vaardigheden. Ook werkgevers zijn zich hier steeds meer van bewust en dringen aan op bijscholing.

PHOV biedt jou daarom de Specialisatie Middelbare Arbeishygiëne voor MVK'ers. In de opleiding zijn theorie en praktijk gecombineerd tot een boeiend programma en de handige opbouw laat je alleen die onderdelen volgen die aanvullend zijn op je ervaring en kennis. Schrijf je daarom nu in en vergroot zo je waarde op de arbeidsmarkt.

 

Specialisatie Middelbare Arbeidshygiëne als ochtend-middagopleiding 

 • 2 oktober 2017, regio Rotterdam
 • 30 november 2017, regio Eindhoven

 

Totale duur: 1 jaar inclusief ½ jaar scriptietraject.

Praktijklessen zijn op locatie.

Voordelen van de ochtend-middagopleiding:

 • kortere looptijd door 2 lessen per week op 1 dag
 • lestijden van 8.30 tot 16.15 uur
 • vaste lesdag (start 2 oktober 2017 is de maandag)

 

Specialisatie Middelbare Arbeidshygiëne als avondopleiding

 • 10 april 2018, regio Utrecht

 

Totale duur: 1 jaar incl. ½ jaar scriptietraject.

Praktijklessen zijn op locatie.

Voordelen van de avondopleiding:

 • nagenoeg buiten werktijden (17.45 tot 21.00 uur)
 • 1 les per week
 • vaste avond (start 10 april 2018 is de dinsdagavond)

 

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar voor de Specialisatie Middelbare Arbeidshygiëne als je voldoet aan één van onderstaande voorwaarden:

 • je gecertificeerd MVK'er bent of
 • je de afgelopen 5 jaar het MVK-diploma hebt behaald bij een geaccrediteerde opleiding en werkzaam bent in het vakgebied of
 • het langer dan 5 jaar geleden is dat je het MVK-diploma hebt behaald bij een geaccrediteerde opleiding, je nog steeds werkzaam bent in het vakgebied en je kan aantonen dat je de MVK-kennis en -vaardigheden op niveau hebt gehouden.

 

Hobéon

Hercertificering

Het volgen van de Specialisatie Middelbare Arbeidshygiëne levert 6 SKO-punten op voor hercertificering van Middelbaar Veiligheidskundigen! Meer informatie over persoonscertificatie vind je op www.hobeon.nl.


NVvA
NVvAAls cursist Middelbare Arbeidshygiëne bij PHOV krijg je ter kennismaking gratis lidmaatschap van de NVvA (Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne) aangeboden voor de duur van de opleiding (als je nog geen lid bent). Tevens bedraagt het lidmaatschap na afronding van de opleiding het eerste jaar slechts € 30,-.

 

Arbeidsveiligheid.net

Ter kennismaking krijg je tijdens de opleiding een studentenabonnement op Arbeidsveiligheid.netwww.arbeidsveiligheid.net aangeboden van een (studie)jaar. Arbeidsveiligheid.net is een netwerk voor veiligheidsprofessionals. Je vindt hier procedures, tools, checklists, veiligheidsinstructies, toolboxen en de complete arboregelgeving. 

 

Omvang van de opleiding en studiebelasting

De opleidingsduur van 570* uur is als volgt opgebouwd:

70 uur contacturen.

300* uur voor het scriptietraject.

300* uur zelfstudie.

* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.

Specialisatie Middelbare Arbeidshygiëne

mail mail mail twitter linkedin