NIEUWSBRIEF

Actuele informatie over onze cursussen in je mailbox. Aanmelden

Nieuws

Arbeidsomstandigheden in Kenia

Arbeidsomstandigheden in Kenia

Twee jaar geleden is Nettie van der Meer, arbeidshygiënist en docent bij PHOV, met haar gezin naar Nairobi, Kenia verhuisd. Graag geeft ze ons een kijkje in een tweetal projecten waar ze bij betrokken is.

Nettie: "Als arbeidshygiënist valt het soms niet mee, wonen en werken in Kenia. Enerzijds kun je heel simpel een bijdrage leveren, anderzijds moet je soms echt je Nederlandse bril afzetten en flink relativeren. Als eten en een dak boven je hoofd elke dag de grootste zorg is, wie bekommert zich dan om de werkomstandigheden? Door betrokken te zijn bij enkele sociale initiatieven, probeer ik naast hands-on hulp, ook de lokale zelfstandigen die we daarbij inschakelen enig besef van better practices bij te brengen."

 

"Het ene project betreft een soort voedselbank voor ouderen, het andere is een weeshuis annex school. Beide zijn op het platteland, in Limuru, ongeveer 40 km boven Nairobi. Vooral de school met 30 weeskinderen en nog 40 andere leerlingen heeft mijn aandacht. Het is schrijnend om te zien hoe deze kinderen niets of niemand hebben en zo weinig uitzicht hebben op een mooie toekomst. Het contrast met mijn eigen gezin en de situatie in Nederland is enorm. Dan is het geweldig om te zien hoe de directrice en de docenten zich ontfermen over deze kinderen. Dat steun ik van harte. En het mooie is: ook PHOV draagt haar steentje bij!

Vanuit de school van mijn kinderen hebben we al het nodige, afgedankte meubilair opgeknapt en naar de school gebracht. En nu probeer ik geld op te halen om de school verder op te knappen en toekomstbestendiger te maken. We hebben zojuist wat verfwerk verricht en een septic tank aan laten leggen maar er is nog veel meer te doen. Zo verdienen de water- en elektravoorziening aandacht, zijn de dakgoten afwezig of kapot, is het aantal schoolboeken beperkt, zijn het schoolplein en de speelvoorzieningen in slechte staat en deels onveilig en staat de keuken altijd blauw van de rook.
Wat zou er nou mooier zijn dan deze kinderen met elkaar een betere basis te geven voor een zonnigere toekomst met meer perspectief?"

 

"Bij de 'voedselbank' komen elke 2 weken ruim 400 mensen naar een gebouw dat we van het rode kruis mogen gebruiken. Zij krijgen: meel, mais, rijst, bonen, brood, boter, zout, oude kranten en lucifers en 50 shilling (ca. 46 eurocent) om groenten te kunnen kopen."

Wil je ook (één van) de projecten van Nettie steunen? Dit kan door een bedrag over te maken naar NL39RABO0135231612 ten name van A.J. van der Meer, Wageningen.

   

De school en het plein, levendig bij zon en troosteloos bij regen.

 

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.
[X - sluiten]