NIEUWSBRIEF

Actuele informatie over onze cursussen in je mailbox. Aanmelden

Nieuws

Artikel: Verlaagt het overheidstoezicht de kans op incidenten

Artikel: Verlaagt het overheidstoezicht de kans op incidenten

In het Tijdschrift voor toegepaste Arbowetenschap nummer 3 van augustus 2015 is een artikel verschenen van de heer Rob in 't Veld. Het artikel heeft als titel: Verlaagt het overheidstoezicht de kans op incidenten, ongevallen en rampen in de chemische industrie? 

Inleiding
Het veiligheidsimago van de chemische industrie staat de laatste tijd stevig onder druk. Gevoed door een aantal ernstige incidenten is er een hausse aan publiciteit en maatschappelijke onrust ontstaan en heeft ook de Tweede Kamer met grote regelmaat aandacht aan deze problematiek besteed. Er verscheen een groot aantal rapporten van de overheid en van onafhankelijke onderzoeksinstituten. Deze rapporten geven een gevarieerd beeld van de feitelijke situatie, maar geven allen toch wel aan dat er zowel bij de bedrijven als primair verantwoordelijken als bij de overheid als wetgever, toezichthouder en handhaver het nodige aan schort. 

Over de auteur: Rob is bij PHOV al jaren lang examinator van de HVK-opleiding. In de jaren 2003-2007 was Rob in 't Veld directeur van de Directie Major Hazard Control van de Arbeidsinspectie. Rob heeft nog veel meer gedaan, zie hiervoor zijn LinkedIn.

PHOV bedankt Rob voor het beschikbaar stellen van dit artikel voor de cursisten en volgers van PHOV. 

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.
[X - sluiten]