NIEUWSBRIEF

Actuele informatie over onze cursussen in je mailbox. Aanmelden

Nieuws

Cycle for Hope

Cycle for Hope

PHOV besteedt rond kersttijd elk jaar aandacht aan één van de vele goede doelen. Dit jaar is onze kerstschenking gegaan naar het doel waar docent en cursusleider Leo de Niet zich dit jaar voor heeft ingezet, waar hoop centraal staat. Hieronder vertelt Leo zijn verhaal.

Etappe 2"Probeer je eens in te denken: door alles en iedereen verlaten, geen vast onderkomen meer, geen werk meer en door al het verdriet en ellende grijp je naar de fles en/of gebruik je drugs om je zo ‘happy’ te voelen. Als je het zelf nooit meegemaakt hebt, is het niet voor te stellen. Maar helaas bevinden heel wat mensen zich in die situatie. Ik hoor er moeite en hoop in. Wat zou het mooi zijn als deze mensen zonder verslaving weer in de maatschappij kunnen functioneren.

Cycle for Hope organiseerde ook dit jaar een uitdagend fietsevenement om de cliënten van De Hoop op weg te helpen naar een nieuw leven. Mensen met verslavings- en/of psychische problemen ontvangen daar de steun die ze nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. Opnieuw beginnen is een zware weg, met veel obstakels.

Na lange onzekerheid of het evenement doorgang kon hebben startte ik donderdag 16 september 2021 in Dordrecht om in 48 uur samen met 11 andere wielrenners in estafettevorm het rondje Nederland van 1200 km te fietsen. Het is voor mij de eerste deelname maar gelet op het enthousiasme van de ervaren rijders, de voorbereidingen en de reeds afgelegde trainingskilometers zie ik dit als hèt hoogtepunt van het jaar. Van de 1200 km was mijn doel om er tenminste 500 te fietsen. Eén uitdaging: overdag en 's nachts fietsen met weinig rust tussendoor.

Etappe 5Het afzien op de fiets stond voor mij symbool voor de moeizame weg naar herstel die de cliënten bij De Hoop afleggen. Met iedere kilometer en soms tijdens een dip per omwenteling heb ik hen een hart onder de riem gestoken met als motto: ‘Blijven draaien met een kloppend hart voor hoop’.

Wat een feest was het om na het versturen van een ‘whatapp-bom’, diverse mailtjes en persoonlijke gesprekken te ervaren dat de teller van sponsorbijdrage als een malle ging lopen. Ontroerd en stil was ik er van toen Dianne en Bart van PHOV belden en aangaven zich te willen conformeren aan dit goede doel en de ‘Kerstschenking 2021’ via mij aan De Hoop te willen doneren. Wat heerlijk om op deze manier je gesteund te voelen.

Tja, daar sta je dan, klaar met de 3 andere renners uit mijn team om de eerste 100 km te fietsen. Van Noordwijk naar Zeewolde. Toch vreemd om nu een spanning te ervaren, terwijl ik normaliter tijdens de dinsdag dan wel donderdagavondtraining op het gemak 100 km wegtrap. Ik denk bij nader inzien dat het een gezonde spanning betrof, voortkomend uit het moeten maar vooral willen presteren. Dit vooral bezien uit de verwachtingen die zijn gecreëerd en sponsering die er niet om loog.

Etappe 8  Bij de ondergaande zon

100 km fietsen is voor de ervaren renners onder ons geen probleem, 200 ook niet en misschien de 500 km die ik uiteindelijk fietste ook niet maar wat het in deze zwaar en daardoor ook leuk maakte, is dat je 2 dagen volledig wordt geleefd. Fietsen – douchen – eten – in camper proberen te slapen terwijl deze naar volgende etappe rijdt – binnen 5 uur weer opstaan – eten – fietsen enz. Dit is bij mooi weer en daglicht leuk maar bij mist/regen 10°C midden in de nacht wordt dit wel een uitdaging. Anderzijds is het fantastisch om midden in de nacht door de Flevopolder te rijden en wat denk je om ’s nachts via het uitgaanscentrum Valkenburg (L) de Cauberg te beklimmen? Zie je de gezichtsuitdrukkingen van (half) beschonken ‘toeschouwers’ voor je? Hilarisch!!!

Op de fiets  Even bijkomen

In samenspraak met m’n vaste fietsmaatje Goos waren we het snel eens; de laatste twee etappes (Etten-Leur > Kamperland > Dordrecht) waren voor ons. Tjee, de eerste etappe was oké maar de kenners onder ons kunnen het beamen, van Kamperland naar Dordrecht parallel aan de ellenlange N498 is geen pretje en zeker niet met een zadel die steeds beter voelbaar werd….

Etappe 11 en 12  Over de Zeelandbrug

In tegenstelling tot het welbekende gezegde was het hoe dichter bij Dort hoe gemakkelijker het werd. Heerlijk om door familie, de organisatie en een aantal bewoners van Dorp De Hoop te worden opgewacht en eindelijk de fiets voor een paar dagen in de wilgen te kunnen hangen 😊.

De Cycle for Hope fietsgroepAl met al heeft het gehele evenement €320.000,- aan sponsering opgebracht. Geld dat gaat naar niet gesubsidieerde zorg van De Hoop. Enorm dankbaar voor alle donaties en dankbaar dit vanuit gezondheid te hebben kunnen doen. Dank jullie wel!

Hartelijke groet, Leo de Niet "

Wil je meer weten over Cycle for Hope of wil je zelf de uitdaging aan gaan? Kijk voor meer informatie op www.cycleforhope.nl.

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.
[X - sluiten]