NIEUWSBRIEF

Actuele informatie over onze cursussen in je mailbox. Aanmelden

Nieuws

Petje Af

Petje Af

PHOV besteedt rond kersttijd elk jaar aandacht aan een van de vele goede doelen. We hebben dit jaar gekozen voor een goed doel dat dicht bij PHOV ligt: Petje Af, een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen (10 t/m 14 jaar) in Nederland.

 

Iedere zondag komen de Petje Af kinderen naar ‘school’. Het bijzondere is dat deze kinderen hier zelf voor hebben gekozen. In plaats van te gaan spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes willen ze heel graag dingen leren. Bij Petje Af krijgen ze die kans.

 

Karin Stavast, werkzaam bij het cursusbureau van PHOV, werkt als vrijwillig coach bij Petje Af Utrecht, bij de vestiging in Kanaleneiland. Zo draagt zij, namens Petje Af, bij aan de toekomst van kansarme, gemotiveerde, talentvolle kinderen. Want helaas zijn er ook in Nederland kinderen die graag willen leren maar niet die kans krijgen. Ze worden van huis uit ook niet gestimuleerd om te leren. Wat is er nou mooier om er aan bij te kunnen dragen deze kinderen een betere basis te geven, ze de kans te geven te leren, zodat ze een betere toekomst met meer perspectief krijgen.

 

Presenteren"De lessen bij Petje Af zijn in blokken van 4 weken. In elk blok komt een gastdocent op school iets vertellen over zijn of haar werk. De week erna gaan we, als dat kan, op bezoek bij het werk van de gastdocent om in het echt te kunnen zien waar de docent over heeft verteld.

De derde les heeft altijd te maken met vaardigheden, dan geven de kinderen bijvoorbeeld een presentatie over wat ze hebben geleerd.

De laatste les proberen we altijd een leuk ‘uitje’ te bedenken dat gerelateerd is aan het onderwerp van het blok. Zo zijn we laatst bijvoorbeeld bij Stichting Aap geweest, nadat we les hadden gehad van iemand die bij het dierenasiel werkt. De uitjes bedenken vergt de nodige creativiteit aangezien het budget afgelopen jaar per uitje 7 euro per kind was, incl. de reiskosten. Toch lukt het elke keer weer iets leuks te verzinnen.Op bezoek bij Stichting Aap

In de trein 

Cakejes voor het goede doelMaar de kinderen hebben zich zelf ook ingezet voor een door hun gekozen goed doel, stichting Make a wish. Cakejes werden gebakken, boekenleggers geknutseld, lege flessen opgehaald voor statiegeld etc. Ook zij willen op hun beurt graag anderen helpen.

Cakejes verkopen 

Het is enorm dankbaar werk en het begeleiden van de kinderen geeft veel energie. Je betekent veel voor de kinderen en voor hun ontwikkeling. En de gastlessen en bedrijfsbezoeken zijn ook als begeleider heel leuk om mee te maken. De kinderen zijn heel leergierig en nieuwsgierig en willen graag alles van jou en de gastdocenten leren. Het zijn hele dankbare kinderen om les aan te geven. Geweldig dat deze kinderen, ondanks hun omstandigheden, toch vanuit zichzelf de wens hebben om te leren en dromen van al die leuke beroepen die ze hebben gezien en graag in de toekomst ook zelf willen gaan doen.

Diploma uitreiking 

Lijkt het je leuk om een keer gastdocent te zijn voor deze kinderen en ze iets te vertellen over je werk of lijkt het je leuk (oproep)coach te worden voor één van de vestigingen van Petje Af? Laat het dan gerust weten, je kunt je mail sturen aan k.stavast@phov.nl.”

 

"De Petje Af kinderen hebben een leuk filmpje gemaakt om iedereen een vrolijke kerst en een gelukkig nieuwjaar te wensen."

 

Wil je, net als PHOV, graag dit goede doel financieel steunen dan kan dat via IBAN nummer:

NL33 RABO 0124 1651 84 (Stichting Petje Af) o.v.v. Petje Af Utrecht.

Het zou fantastisch zijn als ze nog meer kinderen kunnen helpen of een keer een duurder uitje kunnen organiseren, bijvoorbeeld een keer naar het theater (een grote wens van de kinderen bij Petje Af Utrecht).

 

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.
[X - sluiten]