NIEUWSBRIEF

Actuele informatie over onze cursussen in je mailbox. Aanmelden

Nieuws

Recensie over het boek: "Beroepsziekten voorkomen"

Recensie over het boek: "Beroepsziekten voorkomen"

Een grote uitdaging voor arboprofessionals is hoe opgedane kennis toe te passen. Want de aanpak van een praktijkprobleem leren ze pas ná de opleiding. Van zichzelf, als goede begeleiding ontbreekt. Voor preventiemedewerkers geldt eenvergelijkbaar probleem: hoe beoordelen zij of een arbospecialist zijn werk goed doet?

Voor beide groepen is er nu een erg zinvol boek uitgekomen, met als titel 'Beroepsziekten voorkomen'. Daarin staan 56 praktijkverhalen over een arbo-probleem: hoe dat is aangepakt vanaf de vraag van de opdrachtgever tot en met de oplossingvan het probleem. Het zijn concrete verhalen, prettig beknopt opgeschreven. En ze gaan over veel verschillende onderwerpen:chemische, biologische en fysische factoren en fysieke belasting. Dat de praktijk voorop staat in dit boek, blijkt ook  uit het feit dat de vakkennis heel beknopt in bijlagen staat. Daarmee is het een uniek boek. Voor een arbofunctionaris meteen praktijkprobleem kan het heel zinvol zijn eerst na te gaan of in dit boek een probleem staat dat met een vergelijkbare aanpak is op te lossen. Maar de praktijkcases uit dit boek kunnen ook studenten helpen om hun kennis toe te passen.

Nieuwsgierig geworden naar de rest van de recensie? Lees hier verder: Recensie "Beroepsziekten voorkomen in de praktijk"

Bron: Vakblad Arbo nr 1,2 2016, Vakmedianet

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.
[X - sluiten]