NIEUWSBRIEF

Actuele informatie over onze cursussen in je mailbox. Aanmelden

Stichting PHOV

Stichting PHOV

PHOV (Post Hoger Onderwijs Veiligheidskunde) is een stichting zonder winstoogmerk, met als doel het borgen van de kwaliteit van veiligheidskundig onderwijs in Nederland. Bundeling van kennis en kunde in een stichting is de beste garantie voor de kwaliteit van de opleidingen nu en in de toekomst.

 
Missie van PHOV
De verdere professionalisering van de veiligheidskundige, het stimuleren van de ontwikkeling van kennis op het gebied van de veiligheidskunde en het verspreiden van deze kennis, om op deze wijze een bijdrage te leveren aan het vergroten van de (technische) veiligheid. 

Doelstelling PHOV
Het vergroten van de kennis op het gebied van technische en organisatorische veiligheid en aanverwante gebieden van allen die hierbij rechtstreeks of zijdelings betrokken zijn, met de focus op scholing. 

Lange traditie op het gebied van Veiligheidskunde
PHOV (opgericht in 1989) zet een traditie voort in het opleiden van veiligheidskundigen die reeds in de jaren zeventig is gestart door het Veiligheidsinstituut (voorloper van NIA TNO en nu TNO Innovation for live). Inmiddels zijn ruim 1.500 Hoger Veiligheidskundigen opgeleid. PHOV is marktleider in Nederland met tientallen jaren ervaring in het trainen van technische opgeleiden op het gebied van veiligheid. 

Unieke samenwerking
Om de inhoudelijke en onderwijskundige kwaliteit van een hogere veiligheidskundige opleiding te bevorderen hebben TNO Innovation for live, de Haagse Hogeschool, Zuyd Hogeschool en de Hogeschool Utrecht in 1987 besloten gezamenlijk een opleiding Hogere Veiligheidskunde aan te bieden. Door de bundeling van krachten en ervaring werd het mogelijk opleidingen en cursussen op het gebied van de veiligheidskunde te verzorgen van inhoudelijk en onderwijskundig hoog niveau. 

Tegenwoordig heeft PHOV haar cursusaanbod uitgebreid met activiteiten zoals: Procesveiligheid, R&E nieuwe stijl en Arbozorg in laboratoria. Daarnaast organiseert PHOV jaarlijks korte cursussen over actuele thema’s met betrekking tot veiligheid, milieu en arbo.

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.
[X - sluiten]