NIEUWSBRIEF

Actuele informatie over onze cursussen in je mailbox. Aanmelden

Incompany

Testimonials

Lees hieronder enkele ervaringen met onze trainingen op maat.

Occupational health and safety awareness training

Bij Heerema Marine Contractors
Door: Frank Mazer, QASHE Department

Heerema Marine Contractors is zich als aannemer voor de olie- en gasindustrie zeer bewust van het belang van de gezondheid, welzijn en veiligheid van haar medewerkers en andere betrokkenen. 

In het continue streven naar borging van gezonde, veilige en prettige werkomstandigheden is Heerema Marine Contractors gecertificeerd tegen verschillende standaarden, waaronder OHSAS 18001. De OHSAS standaard is dé internationale norm voor Occupational Health and Safety (OH&S) management systems. 

In een constructieve en plezierige samenwerking tussen Corné Bulkmans van PHOV en Frank Mazer van Heerema’s QASHE afdeling is inhoudelijk vorm gegeven aan een “OH&S awareness training”. 

De drie belangrijkste doelstellingen van de training waren:

  • Het opfrissen van kennis met betrekking tot de OHSAS eisen;
  • Inzicht geven in Heerema’s management systeem (van theorie naar praktijk);
  • Het gezamenlijk identificeren van OH&S verbetermogelijkheden.

De training werd door de deelnemers als positief- en van toegevoegde waarde ontvangen. Het is een bijdrage in het duurzame inzetbaarheidprogramma van Heerema om medewerkers gezond, betrokken en gemotiveerd aan het werk te houden. 

Cursus 'Coördinatie van V&G plannen'

Bij Gemeente Eindhoven
Door: H.J. Vennix, Projectleider Uitvoering

Binnen het proces van uitvoeren van projecten in de openbare ruimte is het nodig om het opstellen van Veiligheids- en Gezondheidsplannen (V&G-plan) beter te verankeren.

Dit betekende bijscholing voor de projectleiders van de afdeling Projectuitvoering. Na een zoektocht kwamen we vrij snel bij PHOV uit, zij konden namelijk een opleiding incompany op maat aanbieden. 

In samenspraak met PHOV stelden we het programma samen. Dit verliep zeer vlot en volledig naar wens. Het materiaal voor de cursus is deels afkomstig van PHOV, de gebruikte casussen waren bestaande projecten uit de eigen organisatie. 

De opleiding moet er voor zorgen dat het opstellen van V&G-plannen voldoet aan de wettelijk gestelde eisen:

De opleiding was gesplitst in twee dagen cursus met huiswerk en een halve dag voor evaluatie en bespreken van de vragen die er leefden. Dit alles verliep in een goede sfeer waarin de theorie en praktijk, aangevuld met passend beeldmateriaal naadloos in elkaar overliep. Op deze manier werd iedereen bij de les gehouden en werd het belang van goede V&G-plannen zeer duidelijk.

Alle deelnemers kijken met een goed gevoel terug op de cursus. De docent Jos Schouten kon helder, duidelijk en onderbouwd vertellen. 

Wij hebben door de cursus voldoende bagage om V&G-plannen op te stellen en te beoordelen. Kortom een schot in de roos.

Cursus 'Leren van ongevallen'

Bij NMBS te Brussel
Door: ing. Carl Lapiere, Exploitatieveiligheid/onderzoeker

Na een herstructurering binnen de safety-cell van de NMBS ontstond de behoefte om een opleiding “Leren van ongevallen” te organiseren.

De opleiding moest aan twee behoeftes voldoen:

  1. De nieuwe medewerkers met weinig ervaring op een gedegen manier kennis te laten maken met het hoe en waarom van het aanpakken van incidenten- en ongevallenonderzoek.
  2. De ervaren medewerkers hun kennis verfijnen en aanvullen met nieuwe inzichten en technieken en ze ook in staat te stellen hun opgedane kennis mee te geven aan hun medewerkers.

Na een zoektocht kwamen we snel bij PHOV uit, zij konden namelijk een opleiding incompany op maat aanbieden.

We konden in samenspraak met PHOV het programma samenstellen. Dit verliep zeer vlot en volledig naar wens. Daarnaast verliep de verdeling van het nodige cursusmateriaal uitstekend.

Tijdens de tweedaagse opleiding werden alle gevraagde punten aangebracht. Dit alles was een perfecte kruisbestuiving van theorie en praktijk, doorspekt met passend (soms schokkend, soms hilarisch) beeldmateriaal. Op deze manier werd iedereen bij de les gehouden en werd de essentie zeer duidelijk. 

De deelnemers voor wie dit georganiseerd werd waren unaniem lovend, zowel voor de expertise van de lesgever, de heer Van Alphen, die een zeer aangename vertellende stijl aan de dag legt, als voor het goede evenwicht dat gevonden werd tussen theorie en praktijk.

De nieuwe werknemers hebben goede start gemaakt en zoals men weet is goed begonnen half gewonnen. De ervaren medewerkers kregen de wind opnieuw in de zeilen! 

Bij een vervolgcursus kijken we zeker weer in de richting van PHOV. 

In naam van alle medewerkers die de cursus volgden: VAN HARTE DANK.

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.
[X - sluiten]