SCHRIJF JE IN

voor Kopopleiding A&O Inschrijven

Kopopleiding A&O

Wat houdt A&O in?

Wat houdt A&O in?

De dagelijkse praktijk van de A&O-deskundige, waarbij de klant centraal staat, is het uitgangspunt van de kopopleiding. Een goedlopende organisatie is gebaat bij gemotiveerde, betrokken en gezonde werknemers, ook uit financieel belang. Aan de ene kant het organiseren van werk en functies en aan de andere kant gedrag en cultuur. Hiervoor wordt binnen de kopopleiding de bedrijfskundige invalshoek gecombineerd met sociologische en arbeidspsychologische inzichten en veranderkunde.

Gedragsverandering

Gedragsverandering klinkt wellicht abstract, maar wordt in deze kopopleiding heel concreet gemaakt. Je krijgt handvatten aangereikt voor diagnose, verdiept jouw kennis van veranderkunde, organisatiecultuur en vertaalt dit naar implementatieadvies voor bedrijven. Daarnaast ligt de nadruk op ontwikkeling van de organisatie die veiligheids- en gezondheidsgedrag stimuleert, dus vanuit de organisatie denken om veiligheid en gedrag te verbeteren.

Wat kan je met A&O?
  • herkennen van arbeidsrisico’s vanuit de organisatorische setting
  • implementeren van beleid
  • een effectieve samenwerkingsrelatie opbouwen
  • beïnvloeden van mensen en organisaties
  • adviseren over en het onderzoeken van de kwaliteit van de arbeid.

Je ontwikkelt jezelf tot een specialist in het verbeteren van de kwaliteit van de arbeid en duurzame inzetbaarheid en het verminderen van arbeidsrisico’s die vooral te maken hebben met de menselijke factor.

Naast jouw technisch inhoudelijke achtergrond richt je je ook op cultuur, organisatie, gedrag en veranderkunde. Dit bevordert sterk de integrale benadering om arbozaken binnen bedrijven continu te verbeteren.

 

Waarom A&O voor de veiligheidskundige en arbeidshygiënist van belang is? Bekijk dit filmpje met oud-A&O-cursisten Bas en Ron. Ze vertellen je er graag over!Inschrijven
Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.
[X - sluiten]